Statistik och epidemiologi

Nu har jag gjort klart min hemtenta i statistik och epidemiologi. Jag, Bitte, Erika och Irene samarbetade per videokonferens, fyra någotsånär kloka huvuden tänker ju rimligen bättre än ett.

Ett tips till andra vårdvetare som måste läsa statistik och hänvisas till böcker i biomedicinsk statistik: våga byta bok! Jag använde Statistik för beteendevetare som jag lånat av Björn, och den var jättebra! När det gäller statistik har man som forskande sjuksköterska mer gemensamt med forskande psykologer än forskande läkare. Vår forskning bygger oftast på enkätbaserade mätinstrument snarare än blodprover.

Statistik för beteendevetare utgår dessutom från att man inte förstår något och förklarar därefter vilket är en ljuv tröst bland alla t-test och chi-två och allt vad det är. Dessutom har jag lättare att räkna på svenska än på engelska, det är bara så.

Visningar: 52

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.