Fin port, fula balkonger

Det här huset finns i kvarteret snett emot vårt. Porten på framsidan är rätt snygg, i synnerhet om man tänker bort aluminiumdörren. Ganska ovanligt med ett 1940-talshus där man har inskriptioner om byggår. Och de strikta urnorna som pryder de hårt hållna kolonnerna är riktigt stiliga.

Men balkongerna! På ett annars rätt så fint hus har man satt dit de här lådorna. Det finns liksom inget förmildrande med dem: gråbrunt tryckimpregnerat trä, inte en gnutta färg. Hur tänkte fastighetsägaren egentligen? Vi blev väldigt nyfikna på hur de ursprungliga balkongerna såg ut. De var kanske jättefina.

Visningar: 52

2 kommentarer

  1. Tror du att huset hade balkonger innan de där hemska lådorna hängdes dit? När jag tittar på huset och tänker bort balkonger helt känns det naturligast?

  2. Ja, de kanske inte ens var tänkt att det skulle finnas några! Fast samtidigt ser fönsterpartierna ut att vara original.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.