Om mjölkbilar (och mjölk i allmänhet)

Tydligen är det här en utdöende företeelse i England, men vårt Bed and Breakfast får fortfarande mjölken i fina flaskor hemkörda. Det är lite dyrare, men de tycker servicen är värd att betala för.

Dessutom finns massor av småmejerier här. Igår drack jag mjölk från Northiam Dairy, alltså byns eget lokala mejeri. En dramatisk kontrast mot hemska Arla. Jag skulle gärna betala nån krona extra för mjölken hemma om jag visste att den var lokalproducerad och inte hade fraktats så långt. I Mariestad kan man köpa mejeriprodukter från Hjordnära, ett gäng lokala eko-bönder kring Hjo som säljer sin egen mjölk och grädde. Visserligen står det Skånemejerier på förpackningen, men det är åtminstone lokalproducerat.

Visningar: 25

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.