Statistikvecka

Hela den här veckan har jag läst en doktorandkurs i biostatistik och epidemiologi. Biostatistiken innehöll egentligen inget nytt utöver vad som ingick i magisterkursen, men eftersom jag hade glömt nästan allt det, så var det en väldigt bra repetition.

Kursen var på engelska. Eftersom jag har svårt att förstå statistik redan på svenska, så var jag lite orolig inför det. Självklart blev tröskeln lite högre, men Hans Stenlund är i sanning ett pedagogiskt underbarn så jag har förstått det mesta (tror jag). Epidemiologin var också väldig intressant med Anneli Ivarsson som sprudlande föreläsare.

Nu ska jag jobba på tvåan i helgen. Känns bra med något väldigt handgripligt ett tag.

Visningar: 519

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.