Karlstadssemester

Vi har varit på semester i Karlstad i helgen. Bodde billigt på Stadshotellet tack vare en konsumkupong, och fick ett otroligt bra rum. Hotellet har just helrenoverats, så det var väldigt fräscht. Vi hade fin utsikt över älven och teaterparken.

Det är skoj att semestra i en stad som man har bott i. Man behöver inte lägga tid på att gå vilse och lära sig hitta, man vet vilka loppisar som är bra och var det är fint att promenera. Man har redan sina pärlor (Värmlands museum till exempel) men ändå finns det alltid nya saker att göra (t.ex. åka på IKEA, det öppnade efter vi flyttade därifrån). En utmärkt kombination, helt enkelt.

Värmlands museum visade utställningen Fransson skottar snö. Den handlade om hur Sverige förhöll sig till Förintelsen och man fick bland annat lära sig om horribla kariesexperiment på sinnesslöa vid Vipeholmsanstalten i Skåne och om Statens institut för rasbiologi i Uppsala och dess motbjudande arbete. Man behöver nog påminnas om vidrigheterna nån gång ibland, så man inte glömmer.

På söndagskvällen var vi i Domkyrkan och lyssnade på Oratoriekören. De sjöng Hilding Rosenbergs Den heliga natten, och det var väldigt vackert.

Sen han vi träffa Lars & Anders, Niclas, Andreas och Anita. Och på måndagen, innan tåget gick, tog vi en sväng upp på Herrhagen och köpte med småkakor från Hanna Larssons konditori. Det måste man göra.

Till sist: väldigt upprörande var att någon har förstört den fina minnesplaketten över Zarah Leander. Det var väl enormt onödigt, säg?

Visningar: 40

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.