Antikvariat

Umeå har fått ett till antikvariat! Bothnia, som tidigare låg i Vännäs och ännu tidigare i Umeå, finns sen ett tag Väst på stan, på Brogatan 5. Vi var dit idag, de har ett riktigt bra sortiment av konst- och porslinslitteratur. Dagens fynd: Porslinet från Karlskrona / Erika Philipson och Sillgott / Asta Östenius och Ingrid Persson.

Umeå är över huvud taget en antikvariatstät stad. Förutom Bothnia finns h:ström (extra mycket skönlitteratur och humaniora) och Mingus (politik, samhälle och dessutom massor av grammofon- och cd-skivor). Ett extra plus med Mingus är att de delar lokal med det trevliga bokcafét Pilgatan och att det är vårt närmaste antikvariat.

Vårt våffelgräddande idag höll på att gå i stöpet för vi hittade varken våffeljärnet eller sladden till våffeljärnet. Men bägge dök upp så småningom ur var sin flyttkartong. Gott.

2 kommentarer

  1. Jo, om våffeljärnet och brödrosten har samma sladd och våffeljärnet bor i pannskåpet och sladden och brödrosten bor ovanpå kylskåpet. Då hamnar våffeljärnet med pannorna och sladden tillsammans med brödrosten och bakformarna! Lätt som en plätt. Eller en våffla.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.