Alkohol och våld

På ett sätt tycker jag att Ekot slår in öppna dörrar när de rapporterar att alkohol ligger bakom även grövre våldsbrott. Jag tänker att sunda förnuftet redan hade berättat det. Men det är förstås bra att någon visar det vetenskapligt – och att det blir en stor nyhet.

Kriminalvårdens Ulrika Grann, som gjort undersökningen, säger att allmänhetens bild av en mördare är någon som är knäpp och psykiskt sjuk. Förhoppningsvis kan hennes undersökning även bidra till att minska stigmatiseringen av de psykiskt sjuka – det är uppenbarligen inte de som blir mördare.

För att mörda någon är naturligtvis vettlöst. Och där spriten går in, går vettet ur.

Visningar: 44

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.