En bortglömd trädgård

Alldeles vid den gamla bron över Umeälven som numera tjänstgör som cykelbro finns den här lilla övergivna trädgården. Från huset (som tidigare var tingsrätt) uppe i backen leder en stentrappa ned till vägen som går längs med vattnet. En fin grind avslutar trappan och avgränsar trädgården. Det växer enorma mängder scilla här. Så synd att det bara får växa igen!

Visningar: 45

2 kommentarer

  1. Jag vet faktiskt inte vem som äger huset nu, men enligt “Arkitekturguide Umeå” har man tyvärr byggt om tingssalen till två våningar.

    Flygeln närmast älven (som man ser på första bilden) var bostadsflygel när huset byggdes och verkar fortfarande vara det. Tre huskroppar som skapar en innegård, tidlös elegans (allt enligt boken och det stämmer verkligen).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.