Den godaste maten

Den godaste maten : utvalda recept från ICA-kurirens provkök. – 2. uppl. kom ut 1950 och är en riktig all-round-kokbok, delvis präglad av ransoneringstiderna under och efter andra världskriget. I förordet klagar man över att “viktiga livsmedel som t.ex. ägg, fisk eller kött har ibland varit svåra eller omöjliga att uppbringa. Den knappa tilldelningen av matfett har varit ett bland många andra bekymmer för husmödrarna”. Å andra sidan har recepten anpassats efter fetare tider med mer grädde och ägg och så. Det är den mest omfångsrika av alla böckerna i serien.

Den fina färgbilden bjuder på en korv-kavalkad: Wienerkorv med potatissallad, Wivex lunchrätt, Äggkrans med svamp, prinskorv och bacon, Värmlandskorv med potatis och purjo och Spaghetti med bräckt korv och stekt lök.

Wiwex lunchrätt är, för den som undrar, stekta brödskivor och prinskorv serverat med en ostsås och hårdkokt ägg. Låter fantastiskt!

Visningar: 49

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.