Grönsaksgott

Grönsaksgott : 250 goda tillförlitliga recept på alla slag av grönsaksrätter har en lite lustig titel. Var det ett stort problem med kokböcker med otillförlitliga recept?

En kokbok om grönsaker handlar förstås om sallader – men här finns också kapitel om varma grönsaksfat (väldigt populärt förr!) och till och med drycker. Dryckeskapitlet har utländsk inspiration: “I Amerika har de råpressade grönsaks- och fruktsafterna slagit helt igenom. De flesta moderna amerikanare börjar sin dag med t.ex. ett glas tomat-, grönsaks- eller fruktsaft. Alla dessa safter finns att köpa färdiga på burk och drickes som de är eller blandas med vatten och is”. I dessa snabbmatens dagar känns en nyttig amerikansk trend som något oerhört!

Bilden visar överst ett varmt grönsaksfat, sen grönsakspaj, spenatpudding och fint kallt grönsaksfat. (Låter inte spenatpudding som något oätbart?)

Besök: 57

2 kommentarer

  1. När du har presenterat alla böckerna i serien kan du väl ha en omröstning om finaste omslaget på bloggen! Det här var till exempel väldugt trevligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.