Rigoletto

Vi var på opera på filmstaden igår. Idag chattade jag frustrerat med Helena (jag i grått, hon svart).

10:36:16: Vilken flopp! a) det var inte från La Scala utan från en annan opera i Italien, b) det var textat på engelska – om man nu köper in operor och tar 230:-/skalle kan man väl åtminstone erbjuda textning på svenska och c) det tog en timme innan de fick ljudet anständigt (i början hörde man nästan ingenting, sen grått brus ur hälften av högtalarna och sång i bakgrunden) men det var absolut inte vad man förväntade sig, det kändes som om det stod en bergsprängare på högsta volym bakom filmduken

10:36:52: Men till SF:s försvar kan man säga att de åtminstone betalade tillbaka biljetterna för oss tappra tolv själar som inte reste oss upp och gick i början för att ljudet var så katastrofalt dåligt.

10:37:36: Meeen vad dåligt! Var det första gången de ordnade operavisning?

10:38:32: Nä, det var inte ens det. Den stackars maskinisten sa att de hade haft ‘jättestora problem med ljudet på vissa av filmerna’. Det var i princip tv-produktioner som de köpt in och visade i biograf, men det hade tydligen med att det mixades på något annat sätt och att ljudnivåerna på dvd-skivan var alldeles för låga som jag förstod det.

10:38:47: Haha! Otroligt att de gör det igen då!

10:38:54: Men smågodis och opera var en trevlig kombination och det var väldigt, väldigt bra sjunget när man väl hörde vad de sjöng!

10:39:03: Vad bra!

10:39:56: Jo, men han sa mellan raderna att det var ett experiment från SF:s sida. Men kan det vara mycket begärt att dubbelkolla att ljudet funkar och skaffa fram en svensk textremsa? Jag skulle inte sagt något om det kostade 80:- som en vanlig bio, men det här var ju lite magstarkt kanske.

10:40:31: Nä, håller med om det. Ett experiment ska man väl inte behöva betala 230 kronor för!

10:40:57: Nä, precis! *indignerad*

10:41:50: Jag förstår! Insändarläge? 🙂

10:42:22: Eller bloggläge åtminstone.

10:42:46: Bra idé.

10:43:47: Mmm. Men egentligen var det en rätt trevlig upplevelse. Fixar de till ljudet, ordnar svensk textning, stryker den onödiga pausen och tar en lite mindre salong är det ett utmärkt sätt att kunna konsumera kvalitetsopera tror jag.

10:44:26: (Jisses! Blogginlägget finns ju i princip i den här msn-konversationen! Jag har uppfunnit den autoskrivande bloggen: koppla bara ihop den med msn!)

10:45:50: Haha! Perfekt – jobbet är gjort! Glad att jag kunde vara till hjälp… 🙂

10:45:55: 🙂

Visningar: 31

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.