Kristina Lämås…

… disputerade igår på avhandlingen“Magmassage vid förstoppning – upplevelser, effekter och kostnadseffektivitet”.

Till att börja med är ämnet förstås väldigt viktigt och hittills styvmoderligt behandlat. Kristina visade att efter åtta veckors daglig massage av händer och mage hade den grupp som fick magmassage signifikant färre symtom på förstoppning än vad kontrollgruppen hade.

Men minst lika roligt är att Kristina är Sveriges första undersköterska som disputerat i omvårdnad. Vid vår institution disputerade dessutom Ulf Isaksson, som är mentalskötare, på en avhandling om våld i vården 2008, och läkaren Olof Wallins avhandling från i år om säker venprovtagning utgick från klinisk kemi och omvårdnad. Det är kul att inte bara sjuksköterskor forskar i omvårdnad. Och extra kul när undersköterskor gör det.

Visningar: 32

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.