Ful skyltning!!!

image
image
image
image
Här är ett axplock på riktigt dålig skyltning från det nya barn-kvinna-kräfta-huset på Universitetssjukhuset här i stan.
Huset har kostat hur mycket som helst, och ändå kan man inte fixa fungerande skyltar. Och det borde vara piskstraff* på hemgjorda skyltar, dymoremsor i hissen eller tuschklotter på utsidan av skylthållarna. På utsidan!!! Dito för Västerbottens läns landstings skyltansvariga som inte ingriper och styr upp allt.
Bakgrunden till detta är följande. NUS har ända sedan jag börjat där varit erkänt svårt att hitta i. För några år skyltades därför hela sjukhuset om, och alla avdelningar fick nya namn. Barn 3 skulle t.ex. heta E21 framöver vilket betydde trapphus E, våning 2 och avdelning 1. Tanken var att om en avdelning flyttar, så skulle den också byta namn.
De gamla namnen var tydligen mycket inarbetade och hade enorma affektionsvärden, så efter en hel del protester behöll man bägge namnen parallellt. Den nya avdelningsbeteckningen blev bara en geografisk adress.  Ingen sade E21, det var fortfarande Barn 3.
Problemet var att skyltsystemet i envishet vägrade upplysa om avdelningens riktiga namn, alltså Barn 3. Där stod bara E21.
Förvirringen blev förstås total och är det nog fortfarande för förstagångsbesökaren. När man kommer till centralhallen för att besöka någon som ligger på Barn 2, måste man först begagna en översättningstabell där man söker upp Barn 2 och får veta den geografiska adressen. Sedan följer man mycket pedagogiska skyltar fram till avdelningen. Ingenstans står det däremot Barn 2, förutom i de fall där någon klottrat dit det för hand.
Jag begriper att man vill undvika att göra om dyra fina hängskyltar varje gång en avdelning flyttar, men att ha avdelningsbeteckningen parallellt med geografiska adressen på ett färgskrivarproducerat A3  i hissarna kan väl inte vara omöjligt?
Det kan verkligen inte vara nyttigt att bli så upprörd över något som jag är över skyltsystemet på NUS! Giv mig sinnesfrid, någon!

_____
* eller liknande mer modernt straff.

Visningar: 224

3 kommentarer

  1. haha du är ju på NORRRLANDS universitetssjukhus. Vad hade du förväntat dig? Att det ska vara snyggt? He dug mä papper. Praktiskt och det främjar skogen.

  2. Jag förstår din upprördhet, det är sanslöst! Nån har verkligen otur i sitt tänk 😉 /Rutan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.