Hetväggssöndag

image

Hemkörda semlor med varm mjölk – såhär års finns det knappast någon bättre avslutning på en söndagsförmiddag på loppis.

Vi bakade bullarna enligt Annas kokbok, Susanne tipsade om det receptet. Jag lade på eget bevåg till ½ tsk hjorthornssalt i degen, jag vet inte om det gjorde någon skillnad, men de var väldigt luftiga och fina. Och hemriven mandelmassa. Och rikligt, rikligt med vispgrädde.

Nå. På loppisarna gjorde jag några skojiga fynd:

image

Tre notblad för piano och röst:

 • Sol och Vår / musik och text Åke Gerhard ; Ulf Källqvist.

“1:a pris i Sveriges Radios schlagertävling 1962” vilket betyder att den vann melodifestivalen och Inger Berggren fick åka till Luxemburg.

 • Sukiyaki / org. teks & musik: Hachiadi Nakamura & Rukusuke Ei ; dansk tekst: Allan Hondé ; svensk text: Olle Bergman.

Sukiyaki framfördes i original av Kyu Sakamoto – japans svar på Elvis Presley. Om du har Spotify kan du också lyssna på de danska och svenska versionerna med Otto Brandenburg eller på den här lätt skruvade finska versionen.

 • Ah! Sweet Mystery of Life : The dream melody = Ah! Doux mysterie de la vie / Music by Victor Herbert ; lyrics by Rida Johnson Young ; French version by Emelia Renaud.

Den här sången sjungs i min favoritfilm med Julie Andrews, nämligen Moderna Millie. På notbladet fick jag lära mig att den ursprungligen kommer från en operett som heter Naughty Marietta. Kul namn liksom.

image

Sen köpte jag två mycket billiga pixi-böcker. Den ena heter Kerstin fyller fem och på bilden ser du Kerstins födelsedagskalas. Jag tänker att Kerstin gärna skulle ha sådana kalas också.

Visningar: 85

5 kommentarer

 1. Åhh "Kerstin fyller fem" har jag hemma. Den fick jag av min mormor när jag fyllde fem år. Hon hade ändrat alla Kerstin till Erika. Söta mormor! Har den kvar! 🙂

 2. Så kul och vilken smart idé! Det bär lite emot att skriva i en 'vanlig' bok, men Pixiböckerna är så pass billiga så det känns inte lika dramatiskt. Men man ska inte underskatta deras kvalitet bara för att de är billiga, de är också fint illustrerade och skrivs av 'seriösa' barnboksförfattare! 🙂

 3. Visst var hon lite smart lilla mormor och nu som vuxen är det ett fint minne att ha kvar.

  När jag var liten fick jag ofta en liten pixibok med posten, så också den födelsedagen.
  Hade glömt att hon skrivit mitt namn i den tills för några år sedan då jag hittade den i en minneslåda med små saker som jag sparat. 🙂
  Måste se vart jag har den nu..om den lådan finns kvar hos mina föräldrar..jo. jag vet att jag borde hämta den.. 😉

 4. Jag fick också den boken när jag fyllde fem !
  Det var ett tag sen. Hoppas den finns kvar i förrådet…Tror t o m att det var av mormor här med, men dock utan ändringar 🙂
  Har just tittat in här på din blogg och kommer snart läsa mer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.