Deltid

image

Jag är tjänstledig från min doktorandtjänst på 20% för att arbeta på sjukhuset – en utmärkt kombination. Nu har universitetet bett mig uppge hur många timmar jag jobbar respektive veckodag (det har visst med eventuella sjukskrivningar att göra).

Men i den vackra, vackra brevnovellen “Vatten” av Torgny Lindgren kan man läsa:

Så att det här papperet som ni i länsstyrelsen har skickat oss för att vi ska tala om huru det är med vattnet, det är odugligt, vattnet ryms icke oppå två rader”.

Och precis så är det med en doktorands arbetstider. De ryms inte uti tjugoåtta små rutor.

Somliga dagar har man ett väldigt flyt, då kan det bli tio-tolv timmar om det vill sig väl. Somliga dagar är allt tråkigt och inget blir gjort – då kanske man går hem redan efter lunch. På det hela taget gör jag allt mina 32 timmar i veckan, men det har sannerligen ingen regelbundenhet som kan schemaläggas i förväg.

Och det är den stora fördelen med att vara doktorand. Man styr väldigt mycket själv över sin tid, arbetar mot tidsfrister, väldigt intensivt ibland, nästan på gränsen till slött ibland. Men för det mesta rätt behagligt. Men alltid svårt att schemalägga i förväg.

Visningar: 44

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.