The lovely scones of the British Broadcasting Corporation

Vårt förra sconesrecept har sjangserat med åren (sant!) och de har på sistone ärligt talat varit ganska torra. Vi behövde alltså ett nytt. Här är BBC:s recept på scones översatt till svenska:

  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 55 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk

Sätt ugnen på 200°C. Blanda torrvarorna. Smula ned smöret, rör sedan i mjölken. Platta ut degen till en 2 cm tjock platta. Tag ut scones med ett glas eller (helst) en krusig utstickare. Knöla ihop resterna till en ny platta och ta ut några scones till. Lägg sconesen på bakplåtspapper och pensla med ett uppvispat ägg. Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen.

image

De blir väldigt brittiska: fluffiga och fina, precis som man vill ha dem. Serveras med clotted cream och sylt, förstås.

För den som inte vet vad clotted cream är så är det ungefär som fet och väldigt hårdvispad grädde och man äter den på scones. Vi köpte clotted cream på The English Shop i Söderhallarna i Stockholm. Man kan göra  sin egen också – fast jag har inte prövat ännu. Tyvärr kan svenska mejerier däremot inte tillverka clotted cream och sälja den under det namnet – det är en ursprungsskyddad produkt.

Visningar: 39

1 kommentar

  1. Tack för receptet! Måste nog baka scones snarast möjligt, dvs när alla ingredienser är i samma boende samtidigt. Kram!

    Pettan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.