Handdriven dokumentförstörare

image

Jag har länge varit barnsligt sugen på att skaffa en dokumentförstörare som tuggar hemliga papper till smala, smala strimlor. De finns till exempel på Clas Ohlsson för knappt 200 kronor. Men det har hela tiden stupat på att a) de tar onödig plats, b) de måste kopplas in i eluttaget varje gång man ska använda dem och c) de är väldigt fula.

Igår var vi på Åhléns i Göteborg och de har fortfarande kvar sin Muji-avdelning. Där fanns förstås det jag sökte: en handdriven dokumentförstörare. Den klarar nog bara ett A4-ark åt gången (vikt i tre delar) men pappersstrimlande är ju ingen daglig syssla direkt. Men den är förstås väl formgiven, tar mindre plats än ett hålslag och är lätt att använda även om man är vänsterhänt. Och billigare än Clas Ohlssons fula.

Visningar: 60

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.