Litteratursökningar

Har suttit och gjort om min litteratursökning nu på förmiddagen. Fick ett trevligt uppehåll för att hjälpa Malin P att flytta ur sin lägenhet på Berghem, och sen gick jag tillbaka hit och gjorde resten.

Ett problem när man söker litteratur om föräldrar till cancersjuka barn är att man också får en massa brus som handlar om barn till cancersjuka föräldrar. Har inte hittat något vettigt sätt att filtrera bort de träffarna ännu.

Jag är väldigt svag för systematisering och ämnesordssystem som t.ex. MESH och CINAHL:s termer, men det är ändå väldigt irriterande när studier som är kliniska prövningar inte har “Clinical trials” som äo i CINAHL och när man bara ibland använder kvalifikatorn för utbildning när man har “Parents” som ämnesord. Det gör att man inte riktigt vågar lita på databasen, eller snarare indexerarna, vilket leder till bredare sökningar och sämre precision.

Visningar: 72

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.