Tårtdag

Idag har vi ätit tårta två gånger på jobbet.

Första omgången åt både studenter och personal, och anledningen var att sjuksköterskeutbildningen här fått väl godkänt från Högskoleverket. Våren 2006 varnades nämligen Umeå för att att examensrätten var i fara. Kritiken handlade bl.a. om att omvårdnadsämnet inte var nog tydligt och att man saknade kliniska examinationer. Man fick ett år på sig att förbättra kvaliteten, jobbade intensivt och har enligt HSV lyckats riktigt bra.

Det tråkiga är att några lärosäten ändå inte höll måttet, så de har helt mistat examensrätten. Det handlar om flera hundra utbildningsplatser varje termin som inte kan fyllas upp. Samtidigt är det bra att HSV faktiskt drar in rätterna – det visar ju att granskningssystemet fungerar och att kvaliteten i övrigt är god.

Andra tårtomgången handlade om tre sextioåringar. En trevlig dag, helt enkelt. Nu ska jag läsa en artikel och en forskningsplan till seminarier nästa vecka.

Visningar: 46

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.