Granen står så grön och grann i stugan

Detalj av årets julgran. Den barrar rent bedrövligt just nu och sjunger på sista versen.

Bakgrunden till denna tragedi är att vi har världens sämsta julgransfot. I fjol insåg vi nämligen alldeles för sent att vi året dessförinnan hade kastat bort vår sönderrostade dåvarande julgransfot. Så där stod vi, utan fot, med två granar – och två, tre dagar före jul är sortimentet minst sagt begränsat vad gäller julgransfötter.

Den vi till sist fick tag i på Rusta (tragiskt men sant!) är i och för sig ganska snygg och väldigt tung men rymmer på sin höjd två deciliter vatten. En gran dricker upp det på nolltid. Och eftersom vi till råga på allt var i Lit över jul har granen alltså torkat ut helt.

En lösning hade förstås varit att köpa en helt ny fot med en vettig vattenreservoir och vi laborerade också med tanken på att ställa foten med tillhörande gran i en balja och fylla baljan med vatten. Det hade kanske fungerat bättre. Men nu blev det så här. Barr, barr.

Visningar: 73

4 kommentarer

  1. 🙂 Den blev rätt lyckad, förutom barrandet förstås. I år tänkte vi räkna alla kulorna ordentligt för en gångs skull för att få ett hum om hur många vi egentligen har totalt (långt i från alla är i granen). Återkommer med lite staplar och statistik 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.