Ekolådan

Ekolådan är ett slags prenumerationstjänst på ekologiska grönsaker som finns i några större svenska städer. De levererar en sån här låda direkt vid vår dörr varje torsdag och det är fantastiskt.

Vi fick vår tredje leverans för en halvtimme sedan. Den innehöll: grönsallad, savoykål, morötter, tomater, lök, jordärtsskockor och smörgåskrasse.

Tomaterna luktar och smakar tomat (vilka vanliga holländska snabbköpstomater gör det i mars?) och det enorma salladshuvudet till vänster är av en kvalitet som man aldrig hittar i en livsmedelsaffär här i stan. Grönt, friskt (vi har inte kastat ett dåligt blad hittills!) och spänstigt.

Man kan välja på olika stora lådor. Vi köper den minsta modellen och den kostar 199 kronor i veckan. Räknar man på hemkörning, bara ekologiska varor och framför allt den makalösa kvaliteten så är det inte alls särskilt dyrt.

Med varje låda följer tillagningstips och en lista på vilka gårdar som levererat. Och självklart används pappkartongen flera gånger!

Rekommenderas varmt, helt enkelt! Kolla här om du kan få leverans själv!

Visningar: 96

4 kommentarer

  1. Hurra! Jag har längtat efter ett nytt inlägg i flera veckor! Och vad härligt med grönsakslådan. I Holland hade jag nåt liknande, fast det var en kasse som man hämtade varje torsdag i lilla ekologiska butiken där man givetvis också frestades att köpa en brödlimpa.

  2. Det är verkligen en superprodukt! 🙂 Och deras tilläggssortiment är också himla bekvämt. I stället för att skriva upp saker som snart tar slut (typ idag grönsaksbuljong) på inköpslistan, lägger man till det på nästa beställning. Så på torsdag får vi ny buljong!

    … och man kan testa bara en vecka om man vill, man behöver inte binda sig.

    … och jag har faktiskt inte betalt för att vara så här positiv!

  3. Jag har blivit fast att läsa din blogg…äntligen ett nytt inlägg!!! Roligt att du skriver om melodifestivalen. Hanna 10år tyckte inte att rätt låt vann. Hon hejade på sarah eller EMD. Jag diggade också Snälla, snälla.. Vi är också supernöjda med Ekolådan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.