Vad jag såg i eftermiddags

Jag slutar skriva att idag har varit intensivt, för alla dagar verkar bli intensiva. Vi har börjat presentera våra postrar vi haft med oss idag – man får otroligt mycket synpunkter. Över huvud taget får man kontakter som är oerhört användbara här. T.ex. har Kristin från Schweiz nästan samma område som jag: hon forskar på information till föräldrar som har barn med medfödda missbildningar. Hon är inskriven här i Åbo, där de verkar väldigt duktiga på patientinformation. En annan doktorand, Kirsi, är också skriven här och hade en massa tips om empowerment som möjligt utfallsvariabel för mina studier. João, från Portugal, har problem med hur hon ska få ihop sin avhandling på väldigt kort tid, så på vägen hem diskuterade jag och Patricia (Irland) med henne om hur hon skulle kunna avgränsa-utveckla forskningen, och i morgon kväll ska vår basgrupp samlas och hjälpa henne. Det är milt sagt en kreativ stämning!

Nå. Vi fick sluta lite tidigare, så jag gick en sväng på stan och tittade på fina saker. Det här är vad jag såg:

En fin loppis, som är precis så stökig som en loppis ska vara.

Ett mycket vacker kiosk mittemot järnvägsstationen.

Åbo konstmuseum. Ryktet (som verkligen bara var ett rykte! Se kommentarerna!) säger att det var ett fängelse tills för bara några år sedan. Det ligger mitt i stan, bara 200 meter härifrån, så det var en märklig placering i så fall, som borde hållit rättsmedvetandet väldigt alert hos Åboborna.

Det här är porten till konstmuseet.

Och det här är en annan fin port.


Och ett vackert ornament. Kan inte bestämma mig om det är en kanin eller bara ett mönster.

Visningar: 68

4 kommentarer

  1. Åbo konstmuseum har varit konstmuseum ända sedan det byggdes klart 1904 (jag var tvungen att kolla upp det exakta årtalet – för jag var säker på att det inte varit fängelse under de senaste 35 åren iaf). Fängelset du hört talas om är säkert Kakola som ligger halvvägs till "Sverige-båts-hamnen" räknat från Konstmuseet. När jag bodde i Åbo var det fortfarande aktivt (men jag inser att det är rätt länge sedan – 15 år!)
    bästaste hälsningar Nunne

  2. Helt rätt, Nunne! Jag insåg hur fel jag hade i helgen när vi cyklade förbi Kakola. (Så kul att du läste här, förresten!)

    /Anders

  3. Ja, det är roligt att hitta gamla bekanta på nätet och se vad de håller på med nuförtiden. Jag är förresten lite avis på dig som är i Åbo – dels för att Åbo är så fint på sommaren och dels för att mina flickebarn är i Pargas (utanför Åbo) hos mina föräldrar medan jag själv är hemma och jobbar…

  4. Ja, Åbo var verkligen helt fantastiskt vackert! Olyckligtvis sitter jag på färjan hem, jag har haft två fantastiska veckor men samtidigt är jag nästan sprickfärdig av hemlängtan, så jag antar att det är bra att jag åker nu! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.