Bakelsetest

Lunch på Lundstedts. Vi åt:

DSC00051

Grillad laxsmörgås, 4 poäng av 5. Pris: 60:-.

  • Ett rejält bröd med en god fyllning av rökt lax och någon röra (egentligen skulle de haft en med färskost, men den var tillfälligt slut så jag fick en persiljeröra i stället). Möjligen kunde det ha varit lite mer lax.

DSC00052Vegetarisk smörgås. 3 poäng av 5. Pris: 60:-.

  • Mozarella., champinjon- och vitlöksfyllning. Smakade gammaldags gott. Salladen var fräsch men kunde kanske varit mer fantasifull.

DSC00053

När man beställer lunchsmörgås så ingår också kaffe och en valfri småkaka. Vi lade till var sin bakelse – det vore ju vansinne att inte passa på när man ändå är på konditori, eller hur?

På den vänstra assietten:

Korintkaka. 3 poäng av 5. Pris: Ingick.

  • Traditionell korintkaka som nog inte hade den förväntade sprödheten. Bra smak.

Gräddbakelse. 3 poäng av 5. Pris: Billig.

  • Enkelt och raffinerat: en mördegsform med vispgrädde och hallongelé. Gelén var nästan genomskinlig och smakade precis som Törsleffs tårtpynt på tub. Jättegott! Grädden hade kunnat vara snyggare upplagd.

På den högra assietten:

Dröm. 4 poäng av 5. Pris: Ingick.

  • Precis som de ska vara. Luftiga, spröda.

Katalan. 4 poäng av 5. Pris: Ingick.

  • Mycket krämig och hög fyllning, fint degskal och mycket god sylt som var hoprörd med glasyren.

Visningar: 64

6 kommentarer

  1. Ja, när man så gott som blir bjuden dessutom! Servetriserna har ansträngt sig och dukat upp så fint och frestande i glasmontrarna och de står där i spänd väntan på om man ska välja något eller inte, det är rent oförskämt att inte gå dem tillmötes då!

  2. Är det generellt sett väldigt gott i Mariestad, eller är du bara generös i bedömningen?

  3. Man kan säga att Daniel är strängare än jag. Han åt trepoängarna och jag fyrpoängarna. Trots mina ihärdiga övertalningsförsök ville han inte sträcka sig längre än till en trea, och jag kände mig till på köpet tvungen att dra ned på några av mina femmor bara för att inte skapa inflation…

  4. Hehe! Jag vet inte ens om de hade studenter, faktiskt. Det kanske man skulle baka nån gång. Vi har världens minsta spis här i Marista, men man kan allt göra småkakor bara man har tålamod.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.