Serpentinbågar

Ikvällst var jag, Bjerre och Susanne på after work-ridning på Hippo. Med mig hade jag också min telefoniexpert Anders Järvenpää, till dagen förklädd till stalledräng.

Min ridkompis Rebecka har sagt att man lär sig massor på after work-ridningen. Och hon har rätt – det var utan tvekan årets mest lärorika lektion. Vi fick rida serpentinbågar, rida på två volter samtidigt och öva på sidvärtes rörelser. Jag hade inte gjort någotdera tidigare. Sidvärtes gick sådär i början, men plötsligt lyckades det och jag fattade hur det ska kännas när det blir rätt.

Men absolut roligast var att jag kom över min nyvunna skräck för att rida utan stigbyglar. Vi gjorde det förrförra lektionen och jag hade dödsångest hela tiden, spände mig gråtfärdig och lyckades förstås inte alls sjunka ned i sadeln. Men idag var jag säker i sadeln, avslappnad, lugn och behärskad. Jag har till och med galopperat två rejäla omgångar utan stigbyglar. Trodde aldrig jag skulle fixa det.

Lyckorus, helt enkelt.  Och Carisma gjorde minst halva jobbet, hon är en fantastisk häst.

Visningar: 82

4 kommentarer

  1. Det låter väldigt spännande! Jag förstår inte vad serpentinbågar och sidvärtes betyder, men det det verkar avancerat!

  2. Ja Carisma är fantastisk, men du är också jätteduktig! Så otroligt mycket du lärt dig snabbt! Och att sitta ner i trav är skitsvårt.

  3. Måsen: Tack! Gärna!
    Karlsson: Serpentinbågar är att rida över banan ungefär som en serpentin som är utrullad, man liksom sicksackar över banan. Sidvärtes är att hästen går åt sidan fastän den står rakt fram om du förstår.
    Helena: Det hängde mest på henne, åtminstone sidvärtes. Fast om jag jämför med hur det var för ett år sedan är jag också vansinnigt duktig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.