Bakelsetest

Idag åt vi lunch på Ullas kondis på Östra station.

image

Räksmörgås. Betyg: 5 av 5.

  • Mycket räkor och otroligt, säger otroligt god crème. Det är inte majonäs, och biträdet visste inte riktigt vad det är. Jag tror att det är grädde, chilisås, majonäs och absolut någonting mer. Makalöst gott.  Möjligen kunde persiljan varit fräschklippt.

image

Wienerbakelse. Betyg: 3 av 5.

  • En ordinär kanelbulle som kluvits och fyllts med någon form av rörd mandelmassa samt vispgrädde. Grädden var tyvärr gårdagens, men smaken var det inget större fel på. Innovativt och annorlunda.

Mockabakelse. Betyg: 4 av 5.

  • Jag avskyr egentligen maräng, det smakar gipsskiva. Ändå köper jag mockabakelser nån gång ibland, men det krävs att de ska vara riktigt vackra. Den här var det. Snyggt med flagad pistage och den lilla chokladkronan. Riktigt god mockacrème också.

image

Ullas kondis har funnits på Västerslätt i “eviga tider”, men nu har de flyttat in till stan också och finns på Umeå Östra.  Miljön är riktigt trevlig men förstås väldigt nutida. Ett väldigt bra ställe för lunch eller (arbets)fika om man jobbar på NUS eller universitetet. Eller för en lördagspromenad som idag.

Vi fantiserade om hur bra det skulle fungerat att inreda kondiset i femtiotalsstil. Allt glas och all luft runtomkring skulle liksom göra det som en femtiotalsenklav mitt i det moderna. Med lite galon, boaserade väggar i teak eller valnöt, karosseripanel, gulddetaljer och passande möbler skulle det kunna bli hur snyggt som helst. Kanske lika snyggt som mönstret på mockabakelsens pappersform?

image

Visningar: 57

3 kommentarer

  1. Men Anders, det där med mockabakelser måste vare det ENDA som vi inte tycker likadant om. Det är ju min älsklingsbakelse. Och bra mockabakelser smakar inte gipsskiva. Bra mockabakelser har seg maräng. Den där ser ju inte ens ut som en mockabakelse, låg och konstig och ingen flagad mandel runt om, men pappersformen var fin! Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.