Bakelsetest

image

Dubbel biskvi. Betyg: 4 av 5.

  • Biskvibottnar med nougatcrème mellan, doppad i choklad och nötkross. Finfin konsistens på både bottnarna och crèmen.

Mazarin. Betyg: 4 av 5.

  • Med mazariner är det oftast fyllningen som är överraskningen, men i den här mazarinen blev vi också glatt överraskade av den lite nötsmakande mördegsbotten som hade ovanligt mycket sälta. Väldigt gott! Inga färdigköpta foder här inte! Mazarinfyllningen var bra den med.

Chokladrulle. Betyg: 2 av 5.

  • En chokladboll formad som en dammsugare fast utan marsipan. Vi är inte övertygade.

Bakelserna kommer från trevliga Näslunds konditori i Nordmaling. Det är väl värt en omväg, inte minst för den fina glasväggen mellan butik och serveringslokal. Med aldrig så lite arbete skulle Näslunds kunna bli en riktig pärla som nästan kan konkurrera med Nybro på Teg. Det som tyvärr drar ned intrycket är att de har utskänkningstillstånd. Obegripligt. I Nordmaling, precis som överallt annars, behövs fler alkoholfria miljöer.

image

Visningar: 96

4 kommentarer

  1. Grymt! Skulle gärna se en rejäl genomgång av "kkassikerna"; hur ska en chokladboll smaka/se ut? Är det kanel- eller kardemumma som gäller i bullen?

  2. Grymt! Skulle gärna se en rejäl genomgång av "kkassikerna"; hur ska en chokladboll smaka/se ut? Är det kanel- eller kardemumma som gäller i bullen?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.