Härliga LCHF-våfflor


Dehär våfflorna gjorde vi häromdagen. Praktiskt taget bara fett – nyttigt och mumsigt även för dem som går på avmagringskur med LCHF!
200 g margarin eller smör
1½ dl strösocker
4 hönsägg
2 dl potatismjöl

Fettet och strösockret röres poröst (vi använde matberedaren). Hönsäggen tillsättes ett i taget omväxlande med potatismjölet.
Värm upp ett våffeljärn och grädda. Det blir omkring 8 laggar. De blir lite kompaktare än vanliga våfflor och drar på något sätt mot mördegskaka. En fördel är att de håller sig väldigt frasiga även sen de kallnat.

Besök: 415

51 kommentarer

 1. Jag tycker inte om att förolämpa folk. Speciellt då jag inte känner dem. Men är du helt korkad? Detta recept är absolut inte för de som äter enligt LCHF.
  Margarin – Inte LCHF
  Socker – Inte LCHF
  Ägg – LCHF
  Potatismjöl – Inte LCHF

 2. Men usch, Anonym, så du säger!! Om du inte tycker om att förolämpa folk – varför då lägga energin på att göra det alls? Gör istället något du tycker om att göra så slipper andra sådana här fullständigt onödiga kommentarer!
  Nu blev jag sur dessutom. Tack så mycket för den energin.

  Petra

 3. Vill bara säja att dessa våfflor INTE är LCHF. Precis som anonym skriver kl 18:52.
  Att sen kalla LCHF för avmagringskur…. Tja, du vet nog inte vad LCHF står för.

 4. Jaja. Även riktigt strikta LCHF-kurare kan väl behöva lite socker ibland. Dessutom blir det mesta så mycket godare med lite socker i botten!

 5. Anders!
  Jag uppfattar det som om du vill göra narr av LCHF men vad värre är är att du säkert lyckas förvirra begreppen en hel del. Det tycker jag är verkligt fult om du är medveten om vad det är du gör.

 6. Du skriver att du jobbar med information….man kan ju undra vad det är för kvalitet på den eftersom det du skriver härovan är rena desinformationen. Vad skulle dina uppdragsgivare säga om det?
  Jag har jobbat i många år med information, och min erfarenhet är att felaktig information faktiskt kan skada mer än ingen information alls. Det du gör här är faktiskt rent cyniskt!
  Hoppas du ger mer vederhäftig information till cancerbarnens föräldrar.

 7. Lite socker göder cancerceller. Därav kommer det sig att socker faktiskt indirekt dödar många varje år. Att kalla detta LCHF är bedrägeri och begreppsförvirring. Dra in hakan och lägg ner.

 8. Ah, det där är ju en klassiker – att börja raljera i stället när man får kritik för att man är opåläst. En "LCHF-kurare" behöver "lite socker ibland" lika lite som en dieselmotor behöver en skvätt bensin ibland. Läs på och försök igen!

 9. Men snälla Anders Ringnér:
  Vad i jesse namn är det du skriver???
  Det recept du visar är ju totalt anti-LCHF och du måste läsa på mer.
  Allt utom äggen är ju hur fel som helst.
  Vad blir nästa steg för Dig?
  Att rekommendera 5 dl socker till frukost?
  Föreslår att du startar på ruta ett i Dina doktorstankar eller byter karriär.
  Har ärligt talat aldrig läst något så totalt infantilt kostråd. Jag tar mig för pannan.

 10. Tillägg på mitt föregående inlägg:
  Smör är också bra som LCHF-kost. Dock inte i kombination med de mängder kolhydrater du blandar in.

 11. Håller med Anonym som skrev inlägget 5:58. Att påstå att en LCHF-are behöver lite socker ibland är som att påstå att en alkoholist behöver lite sprit ibland. Hur tänkte du Anders?

 12. Smör är bra men Margarin ska man bara använda att putsa skorna med. Det är inte passande föda!

 13. Jag noterar att LCHF-sekten inte tycker om när någon skriver något som inte passar in i deras mall. Jag är inte förvånad.

 14. LCHF-sekten bryr sig inte särskilt förutom när någon skriver ett recept och kallar det för lchf när det inte är det…

 15. Det recept som "doktoranden" skriver är ungefär som att en läkare skulle rekommendera halshuggning mot huvudvärk.

 16. Håller med om att det faktiskt inte är LCHF, misstänker att författaren förväxlat det med Gluten-fritt. Men varför använda så tråkigt språk mot Anders? Man kan faktiskt vara trevlig mot varandra även om man har olika åsikter.
  I diskussioner är det inte personer som står mot varandra – det är åsikter!!!

 17. Detta enda LCHF med detta recept är ÄGGEN! Margarin är totalt förbjudet,man ska använda riktigt smör och inte konstgjort margarin som är dåligt för kroppen. Likaså potatismjöl och SOCKER vilken innehåller bara kolhydrater! Det heter lowcarb och står för lite kolhydrater.

  Tack för mig!

 18. Mall har inget med saken att göra. Vill man använda LCHF-beteckningen så ska det vara korrekta fakta, annars får man kalla det något annat. Det är faktafel.

 19. Hohoho så roligt att läsa dessa kommentarer av alla fanatiska och hjärntvättade lchf-are. Mer socker till hjärnan skulle göra er gott!
  Ha en trevlig dag!

 20. Lägg märke till att denna person doktorerar i omvårdnad. Han är alltså inte läkare och kan inte förutsättas känna till hur kroppen fungerar på olika kost.

 21. Varför finns inte inlägget som jag gjorde kvar? Jag delade med mig av ett våffelrecept som verkligen ÄR lchf (och glutenfritt dessutom). Fick inte det vara kvar? 🙁

  /Matilda

 22. Vi som känner Anders och som i vanliga fall läser hans blogg vet att han älskar bakelser. Vi vet och förstår också att han är en person med glimten i ögat. Det värsta som skulle hända om någon som söker efter ett LCHF-recept hittar detta recept, är väl att den personen själv får använda hjärnan och fatta att det är humoristiskt skrivet och sedan leta reda på ett annat recept.

  Att det nu finns en massa människor som har spårat upp ett litet inlägg på en privat blogg där potatismjöl finns med i ett recept, och därmed ägnar sig åt (anonyma) personangrepp och ifrågasättande av Anders medicinska och yrkesmässiga kompetens är fascinerande. Och skrämmande.

  Man måste kunna skämta om stärkelse.

 23. Jag kan redan nu avslöja att Anders nästa vecka kommer att publicera sitt recept på smarriga vegan-biffar.
  Så, veganer, gör er redo och ladda upp med fläskfärs, ägg, ströbröd, lök och smö… ursäkta, margarin!

 24. Oja. Och godtemplardricka spetsad med jäst lättcider. Det finns massor av saker som jag med nöje raljerar över.

  Apropå vetenskapliga resonemang och min forskning (som alltså inte handlar om kost och cancer om någon nu trodde det), vill jag glädja alla med en länk om profeten Annica Dahlqvists vetenskapliga göranden och låtanden:

  http://www.vof.se/visa-forvillare2009

 25. Anders, helt ärligt så skäms jag å dina vägnar att överhuvudtaget göra ett sådan lågbudgetinlägg. Och att du dessutom tycker det är 'härligt' med engagemanget från LCHF:are. Du förlöjligar en kost som gjort många människor friska och genom det förlöjligar du människorna ifråga. Din känsla för omvårdnad är minimal.

  Lotta B

 26. En av de saker som fascinerar mest är att vissa som har skrivit här helt ärligt verkar tro att om man börjar med att skriva "Är du helt korkad", och sedan skapar en speciell tråd på Kolhydrater iFokus, där man ondgör sig över denna hemska forskare som kan "lura" folk att få i sig stärkelse (hemska tanke!), då kan man förvänta sig någon form av ursäkt eller "göra en pudel."

  Snälla, rara ni. Det handlar om ett inlägg som nämner en förkortning av ett val av vilken mat man äter. Det handlar inte om politik, inte om klimatförändringar, inte om religion, inte rasism, inte om förtryck, inte om barnmisshandel. Utan om ett val av mat som säkert passar många (vilket är bra för dem) men som faktiskt inte är vägen, sanningen och ljuset för alla.

  Jag kan garantera er att denne bloggare vet en hel del om hur det är att höra ett och annat skämt om den han är och de val han har gjort i livet. Sånt får man nämligen ta om man ska kunna fungera i ett samhälle. Det kan till exempel skapa något som heter självdistans, vilket är en oerhört sund egenskap.

  Om det på allvar är någon av er som har skrivit elaka och förolämpade kommentarer (här eller på KIF) som har tänkt att era påhopp få fler att bli positiva till LCHF så kan jag meddela följande:

  Ni har misslyckats kapitalt. Det enda ni har lyckats med är att framställa er själva som fanatiska.

 27. Det här är skäl nog för mig att akta mig för allt som har med lchf. När jag vill avmagra mig ska använda receptet mer energi använd än inmundigad.

 28. Kära Lotta,
  det är du som förlöjligar dig själv genom att läsa in nån form av ondska och förlöjligande i ett helt harmlöst blogginlägg. Har du ingen känsla för självdistans? Är du bara vad du äter?
  Mvh

  Johan K

 29. Huvudlösa inlägg i en blogg är huvudlösa inlägg. STicker man ut hakan och driver med folk, får man räkna med att man får på hakan. I synnerhet när de man driver med är t ex mängder av diabetiker som verkligen inte mår bra av socker. Det är som att säga till en alkoholist att hen mår bra av en snaps ibland.

  Det ni på institutionen framstår som är inte vackert.

 30. Käre Johan (härskarteknik bemöts med härskarteknik),
  jag kan inte se att jag nämner ordet ondska någonstans i mitt inlägg, men du väljer att läsa in den formen av reaktion. Du som är så klarsynt och har en sådan självdistans. Din sten träffade glashuset 😉 Ja, jag är vad jag äter. Protein, fett och kolhydrater. Fast för att vara riktig petig så äter jag mer fett än protein, men min kropp består av betydligt mer muskler än fett. Ja, du fattar nog. Eller inte. Jag gissar vilt på att du äter i huvudsak kolhydrater (socker och stärkelse).

 31. Sen när blev LCHF en religion?
  Ni som blir så ofantligt upprörda över detta: vidga era vyer, läs in den humor som finns i inlägget, och unna er mage lite turkisk peppar eller en härlig vit-bröd.baguette eller ett halvt paket bregott. Om ni känner er kärnkta av ett humoristiskt inlägg som detta undrar jag hur klok man blir av att vara bokstavtroende LCHF-are.

 32. Sen när blev LCHF en religion?
  Ni som blir så ofantligt upprörda över detta: vidga era vyer, läs in den humor som finns i inlägget, och unna er mage lite turkisk peppar eller en härlig vit-bröd.baguette eller ett halvt paket bregott. Om ni känner er kärnkta av ett humoristiskt inlägg som detta undrar jag hur klok man blir av att vara bokstavtroende LCHF-are.

 33. Sen när blev LCHF en religion?
  Ni som blir så ofantligt upprörda över detta: vidga era vyer, läs in den humor som finns i inlägget, och unna er mage lite turkisk peppar eller en härlig vit-bröd.baguette eller ett halvt paket bregott. Om ni känner er kärnkta av ett humoristiskt inlägg som detta undrar jag hur klok man blir av att vara bokstavtroende LCHF-are.

 34. huvudlöst?
  att ifrågasätta folks professionella kompetens över ett skämt är huvudlöst. det finns faktiskt ingenting mer att säga i den saken.

 35. Lotta
  kalla det gärna på härskarteknik, men det kan vara på sin plats att reflektera över varför man blir så engagerad och kränkt. det om något övergår verkligen min fattningsförmåga. varför känner du dig förlöjligad?

 36. Dom är syraförgiftade hela bunten, LCHF-fanatikerna. Alla ketoner bryter ned deras fattningsförmågor…

 37. Fascinerande diskussion detta har blivit. Anders, kom över nån kväll så kan vi fira ditt kändisskap i kostkretsarna med lite LCHF-sockerkaka och LCHF-sockerdricka 🙂

 38. Att det faktum att vi väljer att äta olika sorters mat väcker sådana känslor är inte bara lite kul. Det är helt fascinerande! Varför? Vad är det som driver denna känslostorm som snarast för tankarna till medeltida häxrättegångar? Vi pratar ju om recept, liksom…
  Jan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.