Metastudy – något för mig?

Idag tog metastudykursen slut. Barbara presenterade bland annat en checklista för om “metastudy var något för mig”, och jag inser att det (åtminstone inte ännu) är det. Dels är det enormt resurskrävande (hon får forskningsanslag på flera miljoner svenska kronor för att göra det och har grupper på sex-åtta personer som arbetar med en studie), dels bör man inte vara för strukturerad. Jag har varken pengarna, tiden eller ostruktureringen.

Dessutom pratade Barbara om community based participatory action research vilket verkar väldigt intressant. Ulla gav mig nån artikel om action research för över ett år sedan, och det är ungefär samma sak. Poängen är att man ska inkludera inte bara forskare utan också de som ska konsumera resultatet av forskningen, i mitt fall vårdpersonal och föräldrar till cancersjuka barn. Jag gick igång på idén att man verkligen samarbetar kring projektet (vilket hela tiden har varit min tanke) samtidigt som jag inser att det nog kan göra det tuffare på många sätt.

Hur som helst var ändå en väldigt lärorik kurs. Metoddiskussioner är väldigt spännande. I morgon ska jag försöka vara mer praktisk. SPSS-kurs på förmiddagen och på eftermiddagen tänkte jag försöka fixa klart ett plakat jag ska sätta upp på salarna på avdelningen.

Besök: 76

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.