Det bästa brödet

Här kommer den första av flera bak-böcker i serien ICA-förlagets köksbibliotek, nämligen Det bästa brödet : gott kaffebröd och matbröd från ICA-Kurirens bakningstävling. När tidningen utlyste bakningstävlingen fick man in över 10 000 recept från hela riket – och alla fick förstås inte plats i den redan etablerade storsäljaren Sju sorters kakor. Den här boken innehåller dessutom matbröd och ett trevligt kapitel som heter “Förslag till olika bjudningar”.

Min favorit bland bjudningarna heter Litet gammaldags, men alltid uppskattad kaffebjudning med “Sju sorter” samt vetebröd och tårta. Där ingår vetebröd (Fin vetekrans eller Rosenkaka), skorpor (t.ex. Prinsesskorpor eller Karlsbaderskorpor), mjuk kaka (t.ex. sultan-, korint-, choklad- eller tigerkaka), pepparkakor (skurna eller kavlade), småbröd (t.ex. spritess, konjakskransar eller kokoskakor), finare småbröd (t.ex. mandelkakor och flarn) och en tårta (t.ex. grädd- eller smörkrämstårta). Visst låter det gott!

Bilden heter “Matsäcken packas” och innehåller olika goda smörgåsar till utflykten. Om nån har en sån picknickkorg som bara står och skräpar, tar vi tacksamt emot den!

Visningar: 57

2 kommentarer

  1. Vad föreslår de för pålägg på picknickmackorna? Själv har jag ingen picknickkorg, utan Sigvard Bernadottes picknickhink. Den är så bra!

  2. Jag har med avund sett din Taffel-hink! Vår picknickmateriel är inte särskilt samordnad tyvärr. Förra lördagen försökte vi i rappet hitta plasttallrikar (så vi slipper slå sönder porslinet), men det var lustigt nog jättesvårt. (Som tur var regnade det, så vi kunde äta inne på vanliga tallrikar). Vi har en fin kylväska däremot, med orange och rosa stora blommor på vit vinylplast.

    De anger tyvärr inga pålägg till smörgåsarna, men av bilden att döma ser det ut som (nerifrån) salami, ägg och ansjovis och salami igen.

    Men håll ut! Boken "Smörgåsen" i samma serie finns också i bokhyllan, och då kan jag lova bra picknicksmörgåsrecept!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.