Bakelsetest

Dagens inköp på Lundstedts:

Vid klockan 12:

Knäckfylld mördegsform. Betyg: 3 av 5.

 • Riklig knäckfyllning, men kanske lite för seg.

Vid klockan 6:

Jordnötsmazarin. Betyg: 3 av 5.

 • Toscacreme med jordnöt på toppen. Inget fel på fyllningen, men toscan smakade snickers.

Vid klockan 9:

Nougat- och nötbakelse. Betyg: 4 av 5.

 • Mördegsbotten med nötfyllning och en rejäl nougatpuck på toppen.

Noisettrullen vid klockan 3 är testad tidigare. Obs! att vi försöker vara mer restriktiva med betygen eftersom vi uppmärksammats på en viss betygsinflation!

Visningar: 155

5 kommentarer

 1. Jag älskar era bakelsetest. Fint med Bellisfatet! Karlskrona tycker jag annars inte spelade i främsta ligan bland svenska porslinstillverkare, men Bellis är riktigt trevlig.

 2. Tack 🙂
  Ja, Bellis är fantastiskt! Och en fördel med Karlskronaporslinet är att det är rysligt slagtåligt, det är nästintill restaurangkvalitet faktiskt!

 3. Är helt för en restriktiv betygspolicy! Skulle t.o.m. vilja gå så långt som till att rekommendera att femman förbehålls de bästa 7 procenten. (Däremot bör fyror kanske inte motiveras med att femmorna har tagit slut.)

 4. Mikkis: Jag tror _inte_ på relativa betyg däremot! Det finns ingen rimlighet i att det skulle finnas proportioneligt lika många goda som äckliga bakelser!

  Kerstin: Jo, det stämmer kanske. Just Bellis finns på en uppsjö av olika gods, både eldfast och icke-eldfast. Vi har bl.a. två varianter av kaffekoppar, en vanlig och en hög, smal mockavariant. Du får snart inspektera dem ju!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.